Mit szólnátok egy egyszerű de nagyszerű gofri recepthez?
És ha azt mondom, ma kitörünk a megszokottból és brutál variációkkal jövünk?
Most megmutatjuk nálunk mi az új őrület!
HOZZÁVALÓK:
2 tojás
2 csésze liszt
1 3/4 csésze tej
1/2 csésze növényi olaj
1 evőkanál kristáycukor
4 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1/2 teáskanál vanília-kivonat
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsük elő a gofrisütőt. Közben verjük fel a tojást egy tálban, míg nem lesz habos. Utána mehet hozzá a liszt, tej, növényi olaj, cukor, sütőpor, só, vanília, és egészen addig keverjük, amíg nem lesz teljesen sima.
Fújjuk be a gofrisütőt egy tapadásgátló főzősprével (Ez helyettesíthető: olajjal vagy vajjal).
Öntsük bele a gofri tésztáját.
Néhány perc alatt aranybarnára sül.
Az elkészült gofrit izlés szerint ízesíthetjük gyümölcsökkel, öntetekkel, lekvárokkal - csak a képzeletünk szabhat határokat.
Na de ki mondta, hogy a gofri csak édes lehet? - Új kedvenc reggelink a Cheddar sajtos - sonkás gofri.
Ha a fenti recept elnyerte tetszésetek, próbáljátok ki a cheddar sajtos-sonkás gofrit is, mely tápértékekben gazdag reggeli mindenki számára. - Hisz ez a nap legfontosabb étkezése.
kb 6 dkg szeletelt sonka, felvágva
1 csésze reszelt érett cheddar sajt
Az összekevert tésztába forgassuk bele a sonkát és a sajtot.
Ezután nincs más dolgunk, mint aranybarnára sütni és egy jó kávé vagy tea társaságában elfogyasztani.
"Mindenmentes", Vegán variáció
( glutén-, tej-, tojás- és kukoricamentes, inzulinrezisztancia-barát)
HOZZÁVALÓK:
1 dl szóda vagy sima víz
3 dl mandulatej vagy tetszőleges magtej
4 ek olívaolaj
1 g aszkorbinsav vagy 2 ek almaecet, vagy pár csepp citromlé
1 tk só
1 kk szódabikarbóna
1 lenmagtojás 1 ek lenmagliszt + 3 ek víz
50 g barna rizsliszt
150 g hajdinaliszt
100 g kölesliszt
100 g mandulaliszt
ELKÉSZÍTÉS:
Először öntsük a folyékony hozzávalókat egy nagy tálban, majd adjunk hozzá minden mást is. Keverjük csomómentesre, majd hagyjuk pár percig állni a tésztát. Amíg a tészta pihen, melegítsük elő a gofrisütőt.
Fontos, hogy az első gofri előtt egy pici olívaolajat vagy kókuszzsírt tegyünk a sütő felületére. Ez a második gofritól kezdve már nem lesz szükséges, de az elsőnél elengedhetetlen. Süssük aranybarnára a gofrikat, (általában 8-9 perc kell a sikerhez).
Tálalhatjuk ízlés szerint gyümölcssel, csokiöntettel, vagy akár sós ízvilágú feltéttel is (pl. humusszal, zöldségkrémmel).
Jó étvágyat!